Notícies Escola Vela Mataró

Primera Sortida de Cap de setmana amb el Mini 6.50

Hem iniciat una nova activitat, que permet als nostres alumnes dels  cursos de vela, iniciar-se en la realització de travesses. Navegant durant un cap de setmana, per les costes del Maresme i fent nit en alguna cala o en algun port.

Els primers alumnes que s’hi han apuntat han estat el Pere i la Rosa, que han realitzat un parell de cursos de Mini durant els darrers mesos.

Després de preparar el Mini, comprar provisions i assegurar el material. Vàrem sortir de Mataró dissabte 18 de novembre a les 10h30, rumb a Blanes. Amb vent de llevant de 8 nusos, amb cenyida, vàrem arribar a Arenys de Mar cap a les 4 de la tarda, i veient que el vent havia anat afluixant, vàrem decidir fer nit al port d’Arenys de Mar.

L’endemà, de bon matí i acompanyats, altra vegada per un vent de Llevant, vam estar navegant per davant de la costa d’ Arenys durant el matí i més tard vam hissar el Gennaker i vàrem posar proa cap a Mataró arribant aproximadament a les 17h de la tarda.

Un cap de setmana en el que el Pere i la Rosa van poder practicar tot el que han anat aprenent, a més a més de gaudir d’una navegació més complerta i llarga.  Pel Pol i l’Eugeni ha estat també una experiència enriquidora com a instructors i com a persones.

En definitiva un cap de setmana original i diferent, connectats amb el sol i el mar, en el que hem gaudit de la navegació a vela.

La tripulació de la sortida de cap de setmanaArribada a Mataró amb el mini

Foto Mini amb espi

Fes-te a la mar dona

En el marc de programes d’Inserció Social i Laboral impulsats per l’Escola Vela Mataró es va celebrar la 5èna edició del Fes-te a La Mar Dona en la qual van participar 60 dones. L’objectiu d’aquest programa és afavorir la inserció laboral de la dona en el món dels esports nàutics. A partir d’ara s’inicia un procés de selecció de 3 dones a les que s’impartirà un curs relacionat amb l’entorn dels esports nàutics.

Un any més vam celebrar la Castanyada, una de les moltes trobades que organitzem durant l’any. En aquesta edició, més de 40 persones van gaudir de la navegació a vela.

 

Activitats Estiu

 

Aquest any tenim un estiu ple d’activitats, cursos i esport. Entre les quals hi ha:

En les estades nàutiques que fem durant tot l’estiu  vàrem tenir fins a 65 nens i nenes,

que realitzaven diferents activitats al mar, com ara vela, caiac, SUP, tallers i Snorkel, entre altres… En les quals els nens i nenes aprenen les metodologies i normes de seguretat pròpies de cada activitat, així com del port i de l’entorn marítim.

També hi va haver una col·laboració amb la entitat esportiva Club Fosbury, que consistia en un sorteig de 8 places per tastets de vela lleugera.

A més a més, vam realitzar una activitat de vela i caiac pels participants al Festival Internacional d’Orgue de Mataró.

Durant tots els caps de setmana del més juliol i agost s’ofereix una oferta de  cursos de vela lleugera, vela de creuer, caiac, SUP i windsurf que van tenir molta participació. I estem tirant endavant una oferta semblant pel setembre.

 

 

Com cada any hem dedicat un dia a les entitats per a persones amb diversitat funcional de Mataró. Durant el fest-te a la mar, realitzat el dia 16 de juliol,  varem tenir diversos grups de persones amb discapacitat intel·lectual i física que van fer sortides amb el llaút Sant Ramón i amb embarcacions de vela lleugera.

Tastet  de vela amb nens i nenes saharauis i algunes de les persones adherides a l’associació Sharaui Wilaia-Mataró, que els acullen durant uns quants dies d’estiu.

En col·laboració amb la diputació de Barcelona durant els mesos de juny, juliol, setembre… estem realitzant sortides en embarcacions de vela lleugera per persones amb diversitat funcional física i/o intel·lectual.

 

 

Activitat amb Casal d’Artistes

El dia 1 de Setembre de 2017 , els paricipants del Casal d’Artistes de Mataró vindràn a l’Escola Vela Mataró i realitzaràn vela, pàdel o caiac, jocs d’aigua i un joc de pistes.

Roda de Premsa Mataró, Capital dels Esports de Platja

Avui al Port de Mataró roda de premsa de presentació del programa “Mataró, Capital dels Esports de Platja”, a càrrec de Josep Maria Font, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Mataró  i Joan Bellavista, gerent del Port de Mataró.

 

L’Escola Vela Mataró, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Mataró, és part activa en la promoció dels esports de platja i nàutics. Aquest esports són una eina de generació  d’hàbits saludables en l’educació dels infants impartits amb els programes de Vela Escolar i de Continuïtats. Així mateix pels joves és una font de formació i d’oportunitats laborals.

 

Noticia Ajuntament Mataró

Col·laboradors

Ubicació

Visit Us On TwitterVisit Us On FacebookVisit Us On Instagram

Facebook

4 dies ago

Escola Vela Mataró

Practiquem volcada i desvolcada! #cursosenremull #desvolquem #capperavall #atope #láser2000 #mataronavega #escolavelamataro #cursosdevela ... Llegeix mésLlegeix menys

Practiquem volcada i desvolcada! #cursosenremull #desvolquem #capperavall #atope #láser2000 #mataronavega #escolavelamataro #cursosdevelaImage attachment

Desaparellem l'embarcació despres d'una Bona sessió de vela! #cursiniciacio #velalleugera #escolavelamataro #mataronavega ... Llegeix mésLlegeix menys

Desaparellem lembarcació despres duna Bona sessió de vela! #cursiniciacio #velalleugera #escolavelamataro #mataronavega

1 setmana ago

Escola Vela Mataró

Els alumnes de les continuitats juvenils han començat amb moltes ganes! #diumenge #femvela #apreneniensdivertim #escolavelamataro #mataronavega ... Llegeix mésLlegeix menys

Els alumnes de les continuitats juvenils han començat amb moltes ganes! #diumenge #femvela #apreneniensdivertim #escolavelamataro #mataronavegaImage attachmentImage attachment

1 setmana ago

Escola Vela Mataró

Psicologia i tècniques esportives #ciate #formaciopermanent #escolavelamataro #mataronavega ... Llegeix mésLlegeix menys

Psicologia i tècniques esportives #ciate #formaciopermanent #escolavelamataro #mataronavegaImage attachment

2 setmanes ago

Escola Vela Mataró

Aquesta tarda l'escola @divinaprovidenciamataro, una de les escoles que participen en el 1er Concurs de Maquetes de EVM ha vingut a conèixer les embarcacions i les parts d'ella per poder imaginar-se quin tipus de material reciclat utilizar! Ens ho hem passat genial petits piratilles! Gràcies ! #concursmaquetes2017 #ciclesuperior #escoles #escolavelamataro #mataronavega ... Llegeix mésLlegeix menys

Load more